Activiteiten

 

GRASDUINEN

Bijzonder hoe zo’n simpel woord me terugbrengt naar mijn kindertijd. We gingen in de zomer altijd 6 weken kamperen op Texel, op camping Koogerstrand, bij de Koog. Het was de tijd waarin Texel nog niet overstroomd werd door toeristen en waarin de kampeerplaatsen zo ruim waren dat je je buren wel kon zien maar nauwelijks kon horen. De vertrouwdheid, de rust, de warmte, ze komen allemaal weer boven. Een beeld van één van die vele duinpannen waarin we kampeerden en speelden. Verder duinen met gras, zon, zee, licht en ruimte. Ik krijg er vanzelf weer zin in om er weer een keer heen te gaan.

Ik was op die leeftijd niet bezig met zin zoeken, ik vroeg me zelfs niet af of ik er zin in had om daar te zijn. De zin was er, de zin had ik, zonder zoeken, zonder vragen. Ik was daar, zo jong als ik was, aan het grasduinen. Een vanzelfsprekend, eenvoudig geloof, geen dogma, geen oordeel, wel vroeg opstaan, korte broek of zwembroek alvast aan, ontbijten en de hele dag buiten spelen in de duinen, op het strand of zwemmen in zee. En ’s avonds als een blok in slaap vallen, terwijl mijn ouders in de voortent zachtjes zaten te praten.

Met het thema grasduinen willen we u dit jaar meenemen in een  breed scala van ervaringen, verhalen en beelden. U bent ook dit jaar weer van harte uitgenodigd om aan al onze activiteiten mee te doen en met ons mee te grasduinen. In rust en ruimte met elkaar ontvankelijk zijn voor wat er op ons afkomt en dat, ieder voor zich en soms met elkaar, een plek mogen geven. Mochten er familieleden, vrienden of kennissen zijn die zich hierdoor aangesproken voelen, neem ze gerust mee. We verwelkomen hen graag tijdens onze bijeenkomsten.

Herman Bosman