Activiteiten

AAN HET LICHT BRENGEN

Op het moment dat ik dit schrijf zijn Marianne en ik net terug van een weekend fietsen in de omgeving van Wijk en Aalburg. Dan blijkt niet alleen Tholen een prachtige plek te zijn. Wat een leuke plaatsjes, wat een afwisseling, Aalst, Poederooijen, Heusden en het kleine Bokhoven. En dan de landschappen en het water, de Bergse Maas, de afgedamde Maas, een groot plezier om daar rond te fietsen. Marianne was op haar elektrische fiets en ik op mijn sportfiets. We hebben twee mooie tochten gemaakt van rond de 40 – 50 kilometer. En vaak afstappen, even rondkijken, een paar keer gezwommen in de rivier. We zeiden tegen elkaar, als we het in Tholen niet zo naar ons zin hadden, zouden we goed in deze buurt kunnen wonen.

Misschien is dat ook wel een mooie metafoor voor het jaarprogramma dat u nu in handen heeft. We zijn gesteld op ons ‘open huis’ aan de Oudelandsestraat, op de mensen met wie we daar samen zijn en op de overwegingen die we meekrijgen. We zouden het niet graag missen. Tegelijkertijd weten we dat er in de wereld om ons heen meer te zien en te beleven is. Daar willen we voor open staan. Niet om het één in te ruilen voor het ander. Wel om het één te verrijken met het ander, om te verdiepen. Dat is wat dit jaarprogramma bij mij en ik hoop ook bij u aan het licht kan brengen.

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de activiteiten van het jaarprogramma. Mocht u familie, vrienden of kennissen hebben die ervoor open staan, nodig ze uit. Ze zijn van harte welkom. Dan fietsen we samen een eindje op en genieten we van nieuwe uitzichten en beseffen we tegelijkertijd hoe mooi en goed het thuis is.

Het spreekt vanzelf dat iedereen welkom is, wel of geen lid, bekend of (nog) onbekend. 

Herman Bosman