Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Theatersolo: “Die ik ben” door Kirsten Benschop m.m.v.Derk Groen, gitaar

februari 20 @ 19:30 - 21:30

Evenement Navigatie

 DIE IK BEN  – theatersolo door Kirsten Benschop

met muziek van Derk Groen

 Datum              Woensdag 20 februari 2019, 19.30 uur.

Plaats              Kunstkamer, Laban Deurloostraat 28, Scherpenisse

Door                Kirsten Benschop m.m.v. Derk Groen, gitaar

Toegang          € 10,00, leden en donateurs € 7,50

 

Woensdagavond 20 februari  komt Kirsten Benschop met haar muzikant Derk Groen naar Scherpenisse met haar nieuwe theatersolo ‘Die Ik Ben’. Een inspirerende kleinkunstvoorstelling over het ‘dikke ik tijdperk’ waarin geluk een doel op zich lijkt te zijn geworden. Na afloop van de voorstelling is de cd ‘Die Ik Ben’ met liedjes en teksten uit de voorstelling te koop.

In ‘Die Ik Ben’ duikt Kirsten met de nodige (zelf)spot in het gangenstelsel van ons brein, een labyrint waarin je snel vastloopt en waaruit ontsnappen moeilijk (b)lijkt. Waarom doen we wat we doen en zeggen we wat we zeggen? Waarom vinden we het moeilijk om eerlijk en oprecht te zijn, naar onszelf en onze omgeving? Waarom verschuilen we ons maar al te graag veilig achter de muren van ons ego en doen we ons voor als iemand die we eigenlijk zouden willen zijn? Intussen voelen wij ons verre van gelukkig en dempen we onze onrust en eenzaamheid door te zoeken naar voortdurende afleiding of een bezoekje aan de zoveelste therapeut. ‘Die Ik Ben’ rekent af met dromen over morgen en mijmeren over gisteren. Want is het leven niet veel eenvoudiger als je de realiteit zoals die zich aandient, accepteert zoals die is? En is contact niet wezenlijker als je je gekend weet zoals je écht bent?

‘Die Ik Ben’ gaat over het ‘dikke ik tijdperk’ waarin geluk een doel op zich lijkt te zijn geworden. Hardop (onder)zoekend, zingend, verhalend en poëtisch zet Kirsten een scherpe, relativerende, gevoelige en bovenal eerlijke voorstelling neer.  Met muzikant Derk Groen op gitaar en darboeka.

Kirsten Benschop brengt inspiratietheater waarin het gaat over het leven zelf. Spiritualiteit speelt vaak een rol. Grote onderwerpen weet ze klein te maken en brengt ze in haar voorstellingen voelbaar dichtbij. Met weinig middelen en met intens spel weet Kirsten een sfeer op te roepen die mensen raakt, inspireert en in beweging brengt. Na ‘Wie Stenen Losbreekt’, ‘Adempauze’ en ‘ Spiegeltijd’ is ‘Die Ik Ben’ haar 4e zelfgeschreven theatersolo waarin Kirsten zich laat horen en zien op een manier die we nog niet van haar kennen!  Meer informatie: www.k-ontour.nl

 

Tekst, spel, zang                              Kirsten Benschop

Gitaar, darboeka, muziek               Derk Groen

Spelregie                                            Margreet Blanken

Productie                                           K’onTour Theater

 

 

Gegevens

Datum:
februari 20
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Kunstkamer Holland Huis
Laban Deurloostraat 28
Scherpenisse, Zeeland 4694 BR Nederland
+ Google Maps
Iconic One Theme | Powered by Wordpress